## **Conference Schedule**



7:30 - 8:15 a.m.	Continental Breakfast
8:15 - 8:20 a.m.	Welcome and Introduction (Dean Michael Stamos)
8:20 - 8:30 a.m.	Opening Remarks - SOM & Cajal (Gall & Ribak)
	Session 1 "How is Brain Connectivity Organized Globally?" Larry Swanson, PhD, Chair
8:30 - 9:10 a.m.	Understanding the Basic Plan of the Nervous System: Perspective, Strategy, Progress Report (Swanson) Q&A 5 min
9:15 - 9:55 a.m.	Modular Organization of the Connectome: Model Organisms to Humans (Sporns) Q&A 5 min
10:00 - 10:20 a.m.	Break
10:20 - 11:00 a.m.	The Brain's Structural Connectome is Organized to Support Efficient Control of State Transitions (Bassett) Q&A 5 min
11:05 - 11:45 a.m.	Large-Scale, Non-Canonical Hippocampal Formation Circuit Organization and Function (Xu) Q&A 5 min
11:50 - 12:05 p.m.	Short Talk: Connectome of the Basal Forebrain Cholinergic System in Rat (Zaborszky) Q&A 3 min
12:15 - 1:30 p.m.	Lunch / Poster Session
	Session 2 "How to Define Cell Types?" Hongkui Zeng, PhD, Chair
1:30 - 2:10 p.m.	Understanding Brain Cell Type Diversity (Zeng) Q&A 5 min
2:15 - 2:55 p.m.	Mapping Molecular, Spatial, and Functional Organizations of Cells in the Brain by Single-Cell Transcriptome Imaging (Zhuang) Q&A 5 min
3:00 - 3:20 p.m.	Break
3:20 - 4:00 p.m.	Contributions of Genetics and Connectivity to Cortical Cell Type Taxonomy (Callaway) Q&A 5 min
4:05 - 4:45 p.m.	Deconstructing the Neural Control of Internal States (Anderson) Q&A 5 min
5:00 p.m.	Adjourn

## Saturday, August 21

7:30 - 8:15 a.m.	Continental Breakfast
	Session 3 "How is Connection Specificity Achieved?" Liqun Luo, PhD, Chair
8:15 - 9:15 a.m.	The Pinckney J. Harman Memorial Lecture of the Cajal Club: Establishing Wiring Specificity of Neural Circuits in Flies and Mice (Luo) Q&A 5 min
9:20 - 10:00 a.m.	Wiring Up Direction Selective Circuits in the Retina (Feller) Q&A 5 min
10:05 - 10:20 a.m.	Break
10:20 - 11:00 a.m.	Trans-Seq: Translating Transcriptomics to Connectomics at Retinotectal Synapses (Duan) Q&A 5 min
11:05 - 11:45 a.m.	IgSF Protein Interactions Instruct Drosophila Neuromuscular Circuit Wiring (Carrillo) Q&A 5 min
11:50 - 12:05 p.m.	Short Talk: A Novel Cell-Type-Specific Brain Pathway Tunes Reward-Seeking Behaviors (Baram) Q&A 3 min
12:15 - 1:30 p.m.	Lunch
	Session 4 "How is Development Regulated by Gene Networks?" John Rubenstein, PhD, Chair
1:30 - 2:10 p.m.	Transcriptional Network Orchestrating Regional Patterning of Cortical Progenitors (Rubenstein) Q&A 5 min
2:15 - 2:55 p.m.	Genetic and Epigenetic Determinants of Cortical Development and Evolution (Rakic) Q&A 5 min
3:00 - 3:20 p.m.	Break
3:20 - 4:00 p.m.	A Molecular Logic for Cortical Projection Neuron Subtype Specification (Chen) Q&A 5 min
4:05 - 4:45 p.m.	Chromatin Regulation of Synaptic Maturation (West) Q&A 5 min
4:50 - 6:00 p.m.	Closing reception for all attendees at Beckman Center