Conference Schedule

Organizing Committee: Edward Callaway, Todd Holmes, Kim Green, Douglas Nitz, Bing Ren, Bert Semler, Xiangmin Xu **External Advisory Board:** Edward Callaway, Liqun Luo, Hongkui Zeng

Day 1 Monday, August 15, 2022

7:30 – 8:15 a.m. Continental Breakfast

8:15 – 8:30 a.m. Welcome & Introduction: Distinguished Professor & Chair, Anatomy &

Neurobiology, Dr. Christine Gall

Opening remarks by Vice Chancellor of Research Dr. Pramod Khargonekar

Session 1: Cortical cell types and circuit function

8:30 – 9:20 a.m. (50 min) Keynote speaker, Chair: <u>Dr. Edward Callaway</u> (Salk Institute)

9:20 – 10 a.m. (40 min) Dr. Ed Lein (Allen Institute)

10:00 – 10:20 a.m. *Break*

10:20 – 11:00 a.m. (40 min) Dr. Bernardo Rudy (New York University)

11:00 – 11:40 a.m. <u>Dr. Lisa Giocomo</u> (Stanford University)

11:40 a.m. – 12 p.m.(20 min) Short talk: Dr. Wei Xu (UT South Western)

Noon – 1:30 p.m. Lunch

Poster Session: Odd Numbers

Session 2: Cell-type specific analysis of gene regulatory networks in neural circuits

1:30 – 2:10 p.m. (40 min) Chair: <u>Dr. Bing Ren</u> (UCSD)

2:10 – 2:50 p.m. (40 min) <u>Dr. Joe Ecker</u> (Salk Institute)

2:50 – 3:10 p.m. Break

3:10 – 3:50 p.m. (40 min) Dr. Xin Jin (Scripps Research, California Campus)

3:50 – 4:30 p.m. (40 min) <u>Dr. Xiang-Dong Fu</u>, (UCSD)

4:30 – 4:50 p.m. (20 min) Short talk: <u>Dr. Timothy L. Downing</u> (UCI)

5:00 – 6:00 p.m. On-Site Reception of All Attendees

6:15 p.m. Speaker Dinner, <u>Farmhouse at Roger's Garden</u>

Day 2 Tuesday, August 16, 2022

7:30 – 8:10 a.m. Continental Breakfast

Session 3: Local and global neural circuits for navigation and learning

8:15 – 8:55 a.m. (40 min) Chair: <u>Dr. Douglas Nitz</u> (UCSD)

8:55 – 9:35 a.m. (40 min) <u>Dr. Sung Soo Kim</u> (UCSB)

9:35 – 9:55 a.m. *Break*

9:55 – 10:35 a.m. (40 min) Dr. Omar Ahmed (Univ of Michigan)

10:35 – 11:15 a.m. <u>Dr. Elizabeth Chrastil</u> (UCI)

11:15 – 11:35 p.m.(20 min) Short talk: <u>Dr. Kei Igarashi</u> (UCI)

11:35 – 12:05 p.m. (30 min) Special talk (30 min): <u>Dr. Gordon Fishell</u> (Harvard Medical School)

12:05 – 1:30 p.m. Lunch

Poster Session: Even numbers

Session 4: Linking cell types and circuits to disease

1:30 – 2:10 p.m. (40 min) Chair: Dr. Kim Green (UCI)

2:10 – 2:50 p.m. (40 min) Dr. Shane Liddelow (New York University)

2:50 – 3:10 p.m. Break

3:10 – 3:50 p.0m (40 min) Dr. Catherine Kaczorowski (JAX)

3:50 – 4:30 p.m. (40 min) <u>Dr. Vivek Swarup</u> (UCI)

4:30 – 4:50 p.m. (20 min) Short talk: <u>Dr. Autumn Ivy</u> (UCI)

4:55 – 5:00 p.m. Closing remarks: Center Director, Dr. Xiangmin Xu